Program Egypt 2015

DAG 1 Lørdag 26.september 2015

Ankomst Luxor, Egypt Middag på El Phardous Home Hotell ved ankomst. 

 

DAG 2 Søndag 27.september

Laila underviser på formiddagen. Tidlig kveld drar vi inn til Luxor by med ferje over Nilen. Denne ferjen brukes også av lokalbefolkningen, her er det mye spennende å se. Vi besøker LUXOR TEMPEL i flomlys, og det blir en helt spesiell atmosfære der da. Etterpå drar vi til Radwans gullsmed butikk. Det er en flott butikk med masse kjempelekkert i gull og sølv. Gullet har den samme pris over hele verden, men arbeidet et billig i Egypt. Her kan man gjøre gode kjøp. Du kan også få laget din egen ”kartusj”.

 

DAG 3 Mandag 28.september

Vi besøker vi HATSHEPSUT TEMPEL. Hun var den eneste kvinnelige farao Egypt har hatt. Hun hadde makten i 19 år med fred i landet. Hennes terrassetempel beundres den dag i dag av arkitekter over hele verden for dets klassiske skjønnhet og regnes for å være blant de ypperste av verdens byggekunst. Etter besøket hos HATSHEPSUT drar vi til Ahmeds alabasterverksted. Hvor vi ser hvordan de lager de skjønneste ting av alabast. Laila underviser på ettermiddagen.

 

DAG 4 Tirsdag 29.september

På formiddagen skal vi til KONGENES DAL der alle de store faraoene er gravlagt. Fargene på veggmaleriene er like fine etter 4000 år. Du kan ”høre” stillheten der inne å føle deg i ett med evigheten. TUT-ANKH-AMONS grav ligger også der, hans mumie ligger nå synlig i en glassmonter. Etterpå drar vi til Hagags papyrusverksted, hvor vi ser hvordan ekte papyrus blir laget. Det blir anledning til kjøp av ekte papyrus bilder, de er helt praktfulle. Laila underviser på ettermiddagen. Vi skal besøke Luxors basarer etter middag. Det yrer av liv der og man kan kjøpe ”alt”. Her kan du virkelig få praktisert hvordan man pruter. Etter basarene slapper vi av på en ekte egyptisk kafee. Mulighet for vannpipe med epletobakk. Om mulig også se magedans etter basarbesøket da på egen regning. 

 

DAG 5 Onsdag 30.september

Denne dagen er satt av til frivillige ”nytelser/utflukter” på egen regning. Forslag for dagen: Slappe av på El Phardous Homes takterrasse med soling/lesning, kamelridning, bade i svømmebasseng på Luxor hotell i Luxor, tidlig morgen- seile i luftballong over Luxors vesbank- en uforglemmelig opplevelse, besøke Medinat Habu- Ramses 3 minnetempel- tempelet har de flotteste veggmaleriene inntakt av alle templene i Luxor, besøke Luxor Museum, besøke Mumiefikasjonesmuseet, basarene i Luxor, kveldutflukt med Lyd og Lys Show i Karnak tempel + hestedrosjetur i Luxor by. Om du vil være med på flere av disse forslagene ordner vi det.

 

DAG 6 Torsdag 1. oktober

Vi tar båten over Nilen og besøker KARNAK TEMPEL. Dette templet er til æren for guden AMON-RA, den høyeste guden på faraoenes tid. Alle faraoene bygde på dette templet for her skulle de minnes for alltid. Templet har en søylehall på 134 gedigne søyler, du føler deg ganske lite blant disse kjempene. KARNAK TEMPEL er verdens største utendørs tempel. Etterpå drar vi til Solimans parfymehus. Det er et gammelt parfymehus med et fantastisk interiør. Her kan du kjøpe parfymer, essenser, og oljer og ikke minst noen fabelaktige parfymeflakonger i alle størrelser og farger. Laila underviser på ettermiddagen.

 

DAG 7 Fredag 2. oktober

Laila underviser på formiddagen, og kursdeltagerne forbereder en liten uformell opptreden for hverandre og ansatte ved hotellet. Siste middag på hotellet, og kveld med hygge.

DAG 8 Lørdag 3. oktober
Avreise fra El Phardous Home til Luxor flyplass.

 
 
Aktuelt

Uten navn

Instagram/
LailaBellydance

Facebook/
LailaBellydance

Facebook/
Madam Qadam orientalske magedansskole

YouTube/
Madamqadam
 

Alt innhold er opphavsrettlig beskyttet.

Madam Qadam orientalske magedansskole | Tlf. 988 71 274 | Send mail